Hieronder treft u een overzicht van de laatste media-optreden en nieuwsberichten die verschenen zijn naar aanleiding van het boek Van Alabama naar Margraten.

Auteur bezoekt weduwe en graf Wiggins in Amerika

Gepubliceerd: zaterdag 25 april 2015

De afgelopen drie weken bracht auteur Mieke Kirkels een bezoek aan de Verenigde Staten. Samen met Janice Wiggins, weduwe van Jefferson Wiggins, bezocht zij het graf van hem en reisden zij onder andere naar New York om meer onderzoek te doen naar het belang van Afro-Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Klik op lees verder voor enkele foto's.

Lees meer: Auteur bezoekt weduwe en graf Wiggins in Amerika

Eerbetoon Amerikaanse Ambassade

Gepubliceerd: woensdag 03 december 2014

De Amerikaanse Ambassade in Den Haag maakte de onderstaande eerbetoon aan Jefferson Wiggins en de andere Afro-Amerikanen die tijdens de Tweede Wereldoorlog dienden. Dit eerbetoon bevat ook beeldmateriaal van de boekpresentatie op 5 november en het Tribute op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten op 10 november. Klik op lees meer om het eerbetoon te bekijken.

Lees meer: Eerbetoon Amerikaanse Ambassade

Foto's boekpresentatie 5 november

Gepubliceerd: dinsdag 02 december 2014

In aanwezigheid van tientallen gasten, waaronder Janice Wiggins (weduwe van Jeffrey Wiggins), hun dochter Felicia en kleinzoon Malcolm, Amerikaanse Ambassadeur Broas, Gouverneur Bovens van de Provincie Limburg en loco-burgermeester Custers van Eijsden-Margraten werd op 5 november in het Gouvernement aan de Maas de eerste exemplaren van het boek Van Alabama naar Margraten overhandigd. Naast enkele toespraken werd er een muzikaal eerbetoon gebracht door Naomi van der Linden. Op deze pagina volgt een fotoimpressie van de boekpresentatie.

Lees meer: Foto's boekpresentatie 5 november

Foto's Tribute Afro-Amerikanen 10 november

Gepubliceerd: dinsdag 02 december 2014

Op 10 november 2014 vond er op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten een speciale ceremonie plaats ter nagedachtenis aan de 155 Afro-Amerikanen die op de begraafplaats begraven zijn of daar als vermiste worden herinnerd. Tientallen belangstellenden waren aanwezig bij de ceremonie waaronder Janice Wiggins (weduwe van Jeffrey Wiggins), hun dochter Felicia en kleinzoon Malcom. Namens de gemeente Eijsden-Margraten was loco-burgemeester Custers aanwezig.

Lees meer: Foto's Tribute Afro-Amerikanen 10 november

Toespraak Gouverneur Bovens

Gepubliceerd: dinsdag 02 december 2014

Een toespraak van tijdens de boekpresentatie ontbrak nog, en dat was die van Gouverneur Theo Bovens van de Provincie Limburg. De toespraak is nu te lezen op de website.

Lees meer: Toespraak Gouverneur Bovens

Bestel het boek!

U kunt het boek Van Alabama naar Margraten bestellen via de website. U betaalt € 19,95 per boek (exclusief verzendkosten van € 4,00, ongeacht het aantal boeken). Klik hier om het boek te bestellen. U kunt het boek ook aanschaffen bij een van deze verkooppunten.

Contact

E-mail
info@vanalabamanaarmargraten.nl

Postadres
Van Alabama naar Margraten
Postbus 22
6269 ZG Margraten

Anderen over het boek

"Wilskracht, doorzettingsvermogen én zelfbewustzijn vormen de rode draad in de levensloop van Jeff, die zijn eigen American dream creëert: van grafdelver op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten tot leraar en ere-doctor. Met hart en ziel zet hij zich in voor gelijkberechtiging van de zwarte Amerikanen. Een ontroerend en indrukwekkend verhaal."

- Frans Roebroeks